2 dingen om in Ibiza te doen

Als iemand Ibiza zegt, denk je aan een feestje. Gek, wild, blijf op een feestje van de hele nacht. Het is DE plek om te gaan als je wilt loslaten en dansen in enkele van de beste clubs ter wereld. Hoewel het Balearische eiland een reputatie heeft als feestbestemming, is het eigenlijk veel meer dan dat. Achter al het nachtleven ligt een eiland vol geschiedenis, witte zandstranden, bohémienmarkten en behoorlijk verdomd lekker eten. Je moet gewoon weten waar je het kunt vinden. We hebben een lijst gemaakt van 19 dingen die je kunt doen op Ibiza die niet in een club zijn, voor het geval je zin hebt in een feestpauze.

LEES NU: 5 tips om jouw MBO/HBO/WO opleiding te kiezen

Als je al zin hebt in een alternatief Ibiza avontuur, en je bent op zoek naar een plek om te verblijven, zoek dan niet verder en boek een hostel in Ibiza.

Van de klif springen

Er zijn een paar plekken om te springen in Ibiza vanwege de ruige kliffen die de kustlijn vormen, maar de beste plek (als je op zoek bent naar een lagere sprong die je nog steeds een adrenalinestoot geeft) is in Cala Tarida. Het witte zandstrand ligt op 20 minuten van San Antonio. Kijk voor de rotsformaties aan weerszijden van het strand en wees niet verlegen om ze te beklimmen. De rotsen zijn niet al te hoog, dus het is een leuke sprong in het koele, mediterrane water. Vergeet niet om de GoPro in te pakken!

Boat Cruise

Een hele speciale boot cruise door heel Ibza met Float Your Boat Ibiza. Verwacht inclusieve vibes, gemeenschappelijke diners, gitaarsessies op het strand bij zonsondergang, bootfeesten (we zagen dolfijnen!), kustwandelingen langs de slush puppie blauw water, klifspringen voor de avonturiers en yoga voor het zen. Dit ultramoderne cruise heeft alles!

Sa Talaia wandeling

Hoewel dansen in een club de hele nacht een goede oefening is, kan het de moeite waard zijn om je benen te strekken en wat frisse lucht te krijgen. U kunt wandelen naar het hoogste punt van Ibiza, Sa Talaia, gelegen in Sant Josep. Het is een gemakkelijke, heuvelachtige wandeling van 2,4 km. Begin de wandeling door een straat genaamd Sa Talaia op te lopen, totdat deze zich vormt tot een pad met vegetatie aan elke kant. Hou je ogen open voor een exotische Jineta (een veerkat-achtig wezen dat inheems is in Afrika en de Balearen eilanden) dat zich kan ontspannen in de bomen. Eenmaal boven krijgt u een panoramisch uitzicht over het hele eiland. Ga bij zonsondergang als je echt weggeblazen wilt worden.