3 Redenen om een zorgbed te installeren

De dagen dat ziekenhuisbedden zware, oude, vieze gietijzeren bedframes met oncomfortabele gebroken springveren matrassen zijn, zijn voorbij. De ziekenhuisbedden van vandaag zijn “lichtgewicht” maar hebben nog steeds een gewichtscapaciteit van 200kg. Ze zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk in 5 stukken uit elkaar te halen zijn, zodat ze in zeer weinig tijd uit elkaar gehaald, vervoerd en weer opgezet kunnen worden. Wat ook verbeterd is, is de kwaliteit van de matrassen die beschikbaar zijn. De vraag is dus, “wanneer heb je een ziekenhuisbed nodig”?

Ziekenhuisbedden zijn niet alleen voor zieken, bejaarden of mensen die in het ziekenhuis liggen. Ziekenhuisbedden worden nu elektrische bedden genoemd, omdat ze essentieel zijn geworden voor mensen die herstellen van een rug- of buikoperatie en die moeite hebben om in en uit bed te komen, of die niet in staat zijn om zich comfortabel in een gewoon bed te positioneren. De volledig elektrische ziekenhuisbedden stellen je in staat om het hoofd, het voeteneinde en de totale hoogte van het zorgbed onafhankelijk van elkaar aan jouw gewenste behoeften aan te passen.

Lees hieronder een aantal redenen om een zorgbed in huis te nemen.

Betere positionering voor patiënten

Wanneer mensen gedwongen zijn langere tijd in bed door te brengen, veroorzaakt de druk die hun lichaam op het bed uitoefent veel warmte die tussen de kleding van de persoon, het bed en de huid wordt opgesloten, wat doorligwonden of doorligwonden veroorzaakt. Deze zweren zijn uiterst oncomfortabel en moeilijk te behandelen. Ziekenhuisbedden zullen vaak worden aanbevolen als een alternatief, zodat zij hun lichaam gemakkelijk kunnen draaien en de druk door het lichaam kunnen verplaatsen om de pijn te verlichten.

Overdracht

Een van de belangrijkste voordelen van ziekenhuisbedden is het gemak waarmee de patiënt zich kan verplaatsen. Met ziekenhuisbedden kan het verplegend personeel het bed verhogen of verlagen tot een hoogte die het verplaatsen van de patiënt naar een zittende positie, stoel, rolstoel of rollator vergemakkelijkt en de pijn vermindert. Bij heuppijn, letsel of pijn in de onderrug en bij sommige operaties is bewegen en in en uit bed stappen pijnlijk. Het volledig elektrische ziekenhuisbed en de mogelijkheid om het bed omhoog of omlaag te brengen, maakt het in- en uitstappen veel gemakkelijker.

Hulp voor verzorgers

Verzorgers ontvangen een onverwacht voordeel van het gebruik van ziekenhuisbedden bij hun patiënten of dierbaren, omdat het uit bed oppakken of van bed naar stoel dragen enz. fysiek belastend voor hen kan worden. Het hefbare ziekenhuisbed kan tot grotere hoogte worden gebracht, zodat het verplaatsen van de patiënt gemakkelijker wordt en minder belastend is voor het lichaam. Door de verhoging van het hoofdeinde van het bed kan het verplegend personeel de patiënt in een zittende positie brengen alvorens hem te verplaatsen, wat minder werk is voor het verplegend personeel en letsel helpt voorkomen. Hoe gelukkiger en gezonder de verzorger zich voelt, hoe meer zin hij of zij zal hebben om naar het werk te gaan en voor vrienden, familie of patiënten te zorgen. Als de verzorger de hele dag pijn heeft, wordt een ernstige blessure verlengd, of wordt er te snel gehandeld, waardoor de mensen die hij verzorgt of hijzelf letsel oplopen of een ongeluk krijgen.

Lees ook: Wat kan je verwachten van een carrière in de fiscaliteit?