3 Voordelen van een houtkachel

Er zijn weinig momenten in het leven die een winteravond rond een open haard kunnen verslaan. De houtgestookte open haard is al generaties lang in staat om huizen warm te houden. Elk huis dat een open haard heeft zal altijd gekoesterd worden omdat de voordelen van het hebben van een open haard overvloedig zijn.

In het recente verleden is er een verbetering van de houtgestookte open haarden door de beschikbaarheid van verbeterde versies van de oude open haard als houtgestookte inserts. De voordelen van een inbouw houtkachel in het moderne tijdperk zijn hieronder opgesomd.

Betaalbaar en weinig onderhoud

Als je geïnteresseerd bent in het verminderen van jouw elektriciteitsrekening of die van gas, dan moet je een houtgestookte open haard overwegen. Hout is gemakkelijk verkrijgbaar, en bijgevolg is het de goedkoopste optie, vandaar de behoefte aan een inzethaard op hout. Bovendien bestaat er een isolatietechniek waarmee de houthaard energie kan besparen, waardoor de kosten aanzienlijk dalen.

Een inzethaard vermindert de noodzaak om de schoorsteen regelmatig schoon te maken en de behoefte aan reparatie of onderhoud door de jaren heen. Wanneer een inzethaard correct wordt geïnstalleerd, zorgt hij ervoor dat de integriteit van de haard behouden blijft, en als gevolg daarvan zal er minimaal onderhoud nodig zijn.

Werkt wanneer elektriciteit en gas uitvallen

Tijdens slecht weer, zul je waarschijnlijk een black-out hebben. Met niets te doen, verzamel je je rond de open haard om verhalen te delen. Je komt daar aan en ontdekt dat de gastoevoer een probleem heeft. Dit is het punt waarop je terug in de tijd zult moeten reizen en een houthaard zult moeten gaan gebruiken. Waarom heb je hem dan niet gewoon in de eerste plaats. Dit is omdat het zal werken wanneer geen andere optie werkt.

Het kan ook worden gebruikt als een back-up van de elektrische verwarming als er een stroomstoring optreedt. Dit komt omdat de winters vaak stormen hebben, die meestal leiden tot stroomuitval.

Je kunt het soort hout kiezen dat je wilt verbranden

We voelen ons meestal aangetrokken tot plaatsen met vuur, en als gevolg daarvan is een open haard een ideale chill-out plek in de woonkamer. Met een houthaard kun je verschillende houtsoorten verbranden, met verschillende brandtijden en geuren. De geur die het branden van hout met zich meebrengt is zeer ontspannend, en je kunt elk geparfumeerd hout kiezen dat je maar wilt.

Je kunt in de zomer altijd een voorraad brandhout aanleggen voor gebruik tijdens de winter en koude periodes. Dit is belangrijk omdat je zo een collectie van verschillende houtsoorten met elk hun unieke eigenschappen kunt aanleggen. Ga daarom op zoek naar de beste brandhoutgeur voor u en leg een voorraad aan.

Lees ook: 3 Tips om gezond te blijven in de buurt van huisdieren