4 Voordelen van Vaping boven Rooksigaretten

Roken is een gevaarlijke trend met ernstige gezondheidsbedreigingen, en het is een ernstig risico voor de volksgezondheid. Het effect van roken op de menselijke gezondheid varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van het gewicht, de grootte en de gezondheid van het individu. Volgens onderzoek sterven er jaarlijks meer dan 7 miljoen mensen aan het roken. Tabaksgebruik heeft geen veilig niveau. Het gebruik van elke drug brengt altijd een aantal gezondheidsproblemen met zich mee. Maar sommige mensen geven de voorkeur aan vaping omdat het minder schadelijk is in vergelijking met roken. Vandaag de dag genezen mensen van hun rookverslaving door gebruik te maken van vaping met droge kruiden.

Als je denkt aan het schoppen van je rookgewoonte, sta je niet alleen in deze strijd. Bijna drie van de vijf rokers zeggen dat ze willen stoppen. Stoppen met deze gewoonte is een van de beste dingen die een persoon kan doen voor zijn gezondheid. Roken schaadt bijna elk orgaan van het lichaam en is een van de belangrijkste oorzaken van hartfalen. Iemand die zich bewust is van dit alles kan in de verleiding komen om zich te wenden tot e-sigaretten, waarvan zij veronderstellen dat deze veiliger zijn, en beter voor hun gezondheid.

Hier delen we een aantal feiten over vaping, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke (indien van toepassing) een gezondere keuze is.

Vaping doet minder schade

Vaping (met een Vape Pen)is op de een of andere manier minder schadelijk voor de gezondheid. Het bevat smaken en andere chemicaliën om water te creëren dat een persoon inhaleert. Daarentegen bevat een gewone tabakssigaret meer dan 6.000 chemicaliën, waarvan vele giftig zijn.

Geen rookinhalatie

Een van de meest duidelijke verschillen tussen roken en vaping is dat de ene rook produceert en de andere dampen. Tabaksrook bevat veel giftige chemicaliën en kankerverwekkende stoffen uit de verbranding. Traditioneel roken is gevaarlijker dan vaping, omdat een roker hoge hitte inademt, die niet geschikt is voor de keel. Overschakelen op vaping kan de toxiciteit verminderen.

Geen rookgeur

Traditioneel roken produceert rook, wat ongezond is voor een roker en ook voor een persoon die naast hem zit. Het ergste is de geur; als je klaar bent met roken, ruiken je vingers en je mond allebei als een asbak. Vaping produceert geen rook. Je kunt de geur ook verminderen door een droge kruidenverdamper te gebruiken. Zo kun je met iedereen praten zonder onaangename geuren.

Droge kruidenverdamper heeft vele voordelen, waaronder een betere smaak en een verscheidenheid aan smaken. Ook kunnen mensen geld besparen door het gebruik van een dry up vaporizer, omdat deze droge kruiden niet duurder zijn.

Beter op de longen

Vaping is beter voor de longen omdat er geen sprake is van warmte. Vapors die in dit proces worden geproduceerd zijn koeler dan de rook die door het traditionele roken wordt geproduceerd.

Roken veroorzaakt aanzienlijke schade aan de luchtwegen en de longen. Wanneer een persoon meer rookt, groeit een cel die slijm in de luchtwegen en longen produceert in aantal en grootte. Hierdoor kunnen de longen geen extra slijm verwijderen. Dit slijm blijft in de luchtwegen zitten, waardoor deze vastlopen en een persoon gaat hoesten.

Roken doet je longen sneller verouderen en vermindert de efficiëntie van je natuurlijke afweermechanisme om je te beschermen tegen infecties.

Lees ook: 7 Redenen waarom abonnees beter zijn dan klanten