De voor- en nadelen van uitbestede callcenterdiensten

Wat is correct – uitbesteden of niet uitbesteden? Dit is de meest gestelde vraag van verschillende bedrijven, zelfs vandaag de dag! Door de toenemende concurrentie in het bedrijfsleven eisen veel bedrijven tegenwoordig vrijheid van klantenondersteuning, zodat ze zich kunnen richten op de kernactiviteiten van de onderneming, wat de noodzaak van call center outsourcing onderstreept. Het inschakelen van een externe partner helpt bedrijven om vrij te zijn van de monotone taak van het beantwoorden van herhaalde telefoontjes. Wil je de belasting bellen? Dan kan je hier terecht!

Vroeger begonnen bedrijven te outsourcen om geld te besparen, maar vandaag de dag zijn er verschillende redenen waarom bedrijven een beroep doen op outsourcing. Met een overvloed aan voordelen die outsourcing biedt, zijn er ook enkele nadelen, die het met zich meebrengt.

Voordelen

Beantwoordbaar
Wanneer het bedrijf een overdaad aan klantgesprekken ondergaat, staan de uitbestedende bedrijven verantwoordelijk, zorgen ze met hetzelfde enthousiasme voor alle vragen en houden ze zelfs een controle om te voorkomen dat er telefoontjes worden achtergelaten. Integendeel, in dergelijke situaties kan het in eigen beheer verzorgen van callcenterdiensten negatieve gevolgen hebben voor de tevredenheid van de klant. Dit komt omdat veel telefoontjes onbeantwoord blijven omdat er geen personeel beschikbaar is om telefoontjes aan te nemen, bovendien irriteert het beantwoorden van herhaalde vragen de medewerkers en dit komt tot uiting in ongepaste antwoorden aan andere klanten. Deze factoren onderstrepen de reden, het uitbesteden van klantenondersteuning is essentieel.

Internationale expansie is geen belemmering
Als een bedrijf zijn grenzen verruimt, komen de klanten ook uit internationale markten! Dit is waar call center outsourcing het meeste voordeel oplevert, omdat de taalbarrière een probleem kan zijn met het interne team, maar de uitbestede experts gaan met hetzelfde gemak met alle klanten om zonder taalcomplicaties. Outsourcing helpt bedrijven om callcenter-professionals met de klanten te laten omgaan, en het beste deel is dat er geen probleem is met het begrijpen van de taal en het beheersen van het accent.

Nadelen

Communicatie
Een van de grootste nadelen van customer support outsourcing is het gebrek aan communicatie. Uitbesteding betekent niet dat er geen behoefte is aan verdere gesprekken tussen het bedrijf en de dienstverlener. Om de juiste bedrijfsprocessen in de praktijk te brengen, hebben zowel de uitbesteder als het bedrijf behoefte aan gecoördineerde prestaties. De communicatiekloof met offshore callcentermedewerkers is nog groter, omdat het contact en de coördinatie met hen nog een grotere uitdaging is.

Cultuurverschillen
Wanneer een bedrijf zakelijke functies uitbesteedt aan offshore partners, zoals wanneer u uitbesteedt aan callcenter India ondanks het feit dat het een internationaal bedrijf is, zullen de vertrekken en vakanties van de Indiase verkopers niet hetzelfde zijn als die van u. Dit maakt het nemen van callcenterservice van offshore-leveranciers een nachtmerrie, omdat culturele verschillen en tijdsproblemen een nadeel worden voor effectieve bedrijfsprestaties. Misschien belt uw klant op een ander moment wanneer uw agent niet beschikbaar is, waardoor outsourcing nutteloos wordt!

Lees ook: De meestegestelde vragen over regenjassen