Dingen die je niet moet missen om te doen in Lissabon

Lissabon is een geweldige bestemming voor een lang weekendje weg: het is een multiculturele, gepassioneerde, veelzijdige stad, en het zal je hart veroveren met zijn mix van modern en ouderwets.

Vraag je je af wat je moet doen in Lissabon, Portugal? Hier zijn een paar bezienswaardigheden Lissabon die je moet doen.

Ga een, of twee, of drie Miradoures omhoog.

Een van de top dingen om te doen in Lissabon is het uitzicht op een van de vele Miradoures van Lissabon te bewonderen: ’s nachts, vanaf zonsondergang, krijgt de Miradouro São Pedro de Alcantara [R. de São Pedro de Alcântara, kom hier met de Gloria funicular] het behoorlijk druk met studenten die elkaar hier ontmoeten.

Een andere niet te missen miradouro is de Miradouro do Graça [Calçada da Graça, kom hier met tram 28], vanwaar je een ongelooflijk uitzicht hebt over de stad en het kasteel van Sao Jorge. Hier vind je ook een openluchtcafé om te ontspannen met uitzicht.

Buiten de gebaande paden van Lissabon tip: voor een minder bekend, maar even mooi plekje ga je naar de Miradouro do Monte Agudo [Rua Heliodoro Salgado, dichtstbijzijnde ondergrondse halte: Graça].

Zoek een bakkerij

Lissabon zal zeker een favoriete bestemming worden voor bezoekers met een zoetekauw: van de beroemde Pastéis de Nata in Belém, tot tartes de maça, tot travesseiros in het nabijgelegen Sintra, Lissabon is een stad om je zintuigen te verwennen.

Een van de beste manieren om de echte culinaire wereld van Lissabon te verkennen is door authentieke foodie-ervaringen met de lokale bevolking in privé-woningen te combineren.

Vind de beste souvenirs van Lissabon

Als familie en vrienden om een souvenir hebben gevraagd en je je afvraagt wat je in Lissabon moet kopen, geef ze dan deze keer iets anders dan die saaie spelden en shotglazen. Bij Conserveira de Lisboa [in de Baixa, Rua dos Bacalhoeiros 34] verkopen ze alleen maar ingeblikt voedsel van topkwaliteit.

De winkel draait al sinds 1930, toen ingeblikt voedsel populair was omdat het betaalbaar was en nu is het wat gastronomisch ingeblikt voedsel geworden. Je vindt hier de typische sardientjes, tonijn en makrelen samen met mousse van kabeljauw en gevulde inktvissen, en andere lekkere dingen.

Lees ook: Een uitgebreide gids voor 5D diamond painting kits