Hoe kan je geld besparen als ZZP’er in 2019

zzp'er

Wanneer je een ZZP’er (zelfstandig zonder personeel) bent maak je veel kosten. Je wilt geld besparen, maar waar moet je dan eigenlijk beginnen? In dit artikel vertellen we jou hoe jij als ZZP’er geld kunt besparen.

Als ZZP moet je voorzichtig zijn met creditcards

Creditcards kunnen een verleidelijke optie zijn voor een ZZP, vooral als je in een beetje financiële problemen zit, maar het gebruik van je persoonlijke kaart voor zakelijke doeleinden kan al snel leiden tot dure boetes.

Als u een creditcard nodig heeft voor uw zakelijke uitgaven, kijk dan of u er specifiek voor dat doel een creditcard kunt krijgen. En als u financiële hulp nodig heeft om uw bedrijf te starten, overweeg dan om onderzoek te doen naar beschikbare zakelijke leningen.

U kunt ook kijken naar uw zakelijke rekening-courant bij de bank om te zien of u nog steeds de best mogelijke service krijgt. Bekijk hier de beste zakelijke bankrekeningen – sommige banken bieden gratis bankieren voor wisselkantoren.

De telefoonabonnement vergelijken

Dit geldt voor zowel ZZP als persoonlijk gebruik, maar het is de moeite waard om te zien of er betere deals beschikbaar zijn, vooral als je al een lange tijd bij dezelfde provider werkt.

Het is ook de moeite waard om opnieuw te evalueren of het type pakket dat je hebt geschikt is voor uw behoeften. Als u merkt dat u vaak uw telefoontje of datatoevoeging doorloopt, maar zelden al uw teksten doorneemt, bijvoorbeeld, kunt u op de lange termijn meer kosten maken dan wanneer u voor een plan met minder teksten maar meer gegevens en minuten zou kiezen.

Maak gebruik van de Refer-a-friend model

Als je een product of dienst hebt gevonden die je leuk vindt, kan het verspreiden van het woord voor u beiden goed uitpakken. Veel bedrijven bieden u tegenwoordig voordelen als u andere klanten naar hen doorverwijst, of het nu gaat om geld van uw volgende bestelling, gratis giveaways of gewoon wat cashback om u te bedanken. Het is een geweldige manier om extra te halen uit iets wat je al gebruikt en geniet.