Nadelen van Vinyl vloertegels (PVC-vloeren)

PVC-vloeren zijn in de volksmond bekend als vinylvloeren. Het is meer geschikt voor het koude klimaat. Vinylvloeren zijn samengesteld uit polyvinylchloride (PVC) en worden in lagen gemaakt. Het is beschikbaar als tegels, planken of platen. PVC- of vinylvloeren zijn er in veel verschillende patronen en stijlen, zoals hout, tapijt, enz.

PVC vloeren Amsterdam valt erg onder de smaak onder de Nederlanders. Ga naar de website voor meer informatie.

Lees verder voor de 5 nadelen die bij dit soort vloeren horen.

Nadeel 1: Kunstmatig en dus niet duurzaam

Velen hebben moeite met het feit dat vinylvloeren een kunstmatige vloer zijn. Plastic blijft plastic, of het nu gaat om vinyl of polyurethaan.

Nadeel 2: Voorzichtig, eigenaardigheden!

Zowel vinyl als designvloeren zijn niet permanent krasbestendig. Zware meubelen laten vaak zichtbare drukplekken achter. En als een spits mes of een zware steelpan op de vloer valt, zijn er gevolgen. Sommige fabrikanten hebben echter al verbeteringen aangebracht en beloven dat hun designvloeren ongevoelig zijn voor drukpunten.

Nadeel 3: Vinylvloeren kunnen niet worden afgeschuurd.

Vinyl als vloerbedekking gaat niet eeuwig mee, je kunt rekenen op een levensduur van maximaal 10 tot 15 jaar. Schuren zoals bij parket of kurk is helaas niet mogelijk. Je kunt de kronkels opvullen zoals met laminaat met harde was of een kleurpasta. Je kunt ook de plank of plank in de designvloer vervangen.

Nadeel 4: een vinylvloer is niet erg gezond.

De schadelijke weekmakers van de oude PVC-vloeren behoren nu grotendeels tot het verleden. Maar dat is niet altijd het geval. Kijk bij aankoop goed of de kunststofvloeren gecertificeerd zijn, bijvoorbeeld met het “Blauwe Engel” of “natureplus” zegel. Vinyl- of designvloeren uit de EU worden als ongevaarlijk beschouwd. Meer hierover in ons artikel “Zijn er ook vinylvloeren met een lage vervuilingsgraad?”.

Nadeel 5: Designvloeren houden niet zo van vocht

Elastische vloeren zijn niet de eerste keuze voor natte ruimtes. De vochtbescherming van moderne designvloeren wordt echter steeds beter, geschikte varianten zijn gemarkeerd

Lees ook: 6 stappenplan voor diamond painting