5 tips om jouw MBO/HBO/WO opleiding te kiezen

Wil je een MBO, HBO of universitair studie doen volgend jaar? Maar weet je niet wat je moet kiezen. Dan ben je bij de juiste plek beland. Hier zijn een paar tips om te kiezen.

1. Open dagen/universitaire beurzen bijwonen

Ga naar zoveel mogelijk open dagen en beurzen van universiteiten. Praten met mensen die het vak onderwijzen en studenten die al in de cursus zitten, kan je veel meer gevoel geven voor hoe het echt is, wat voor onderwerpen er aan de orde komen, en de stijl van lesgeven en studeren.

2. Neem een tussenjaar

Soms kan het nemen van een time-out dingen echt verduidelijken Het is waarschijnlijk bijzonder moeilijk om een beslissing over de toekomst te nemen als je midden in het jongleren met examens, cursussen, sollicitaties en dergelijke zit. Je zou ook de tijd die je jaar van onderbreking biedt kunnen gebruiken om meer te weten te komen over een andere studie.

Voor meiden: 3 Goede redenen om clip-in extensions te gebruiken

3. Volg een gratis onlinecursus

Een manier om van verschillende onderwerpen te proeven is het volgen van een gratis onlinecursus. Veel universiteiten gebruiken nu online software zoals iTunes U voor het uploaden van opgenomen voordrachten en lezingen, die gratis kunnen worden gedownload.

4. Een korte cursus of avondlessen volgen

Als je in staat bent, probeer dan een kortere cursus in het vak te volgen – misschien een avondklas, parttime cursus of zomercursus. Dit kan vooral nuttig zijn als je geïnteresseerd bent in een opleiding die je nog niet eerder hebt kunnen volgen.

5. Online brochures

En tot slot, een uitstekende manier om de juiste studie te vinden, is door gebruik te maken van informatieve websites om mbo opleidingen vergelijken. Op deze websites staan talloze studies op Mbo en Hbo-niveau. Wanneer je twijfelt tussen verscheidene studies, is het altijd een idee om de studie gronding te bestuderen door alle informatie naast elkaar neer te leggen en zo de voor- en nadelen met elkaar te vergelijken.