5 Voordelen van geluidsabsorberende panelen

Overmatig lawaai kan op veel plaatsen een probleem zijn. Kantoren zijn een voor de hand liggend voorbeeld, maar het kan ook een probleem zijn in restaurants, winkels, aula’s, bibliotheken en andere plaatsen. Een van de manieren om dit tegen te gaan is het gebruik van geluidsabsorberende panelen.

De akoestische panelen hebben een kern van een materiaal zoals schuim of minerale wol, zodat zij geluidsgolven absorberen en als middel fungeren om de nagalm in gesloten ruimten te beheersen. Wanneer geluidsgolven een van deze akoestische panelen raken, vervliegen ze snel, waardoor het geluid verdwijnt.

Het installeren van een akoestisch wandpaneel biedt een aantal voordelen voor zowel werknemers als klanten, waar jouw bedrijf uiteindelijk van zal profiteren.

Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste voordelen.

VERBETERDE AKOESTISCHE KWALITEIT

Door ongewenst geluid te dempen met absorptiepanelen, kun je andere geluiden veel duidelijker laten klinken. Dit leidt tot een betere verstaanbaarheid van spraak in collegezalen of concertzalen. Het kan ook nuttig zijn in winkels en eetgelegenheden, (zodat er geen tijd wordt verspild met het zoeken naar wat mensen zeggen).

VERMINDER STRESS

Het uitbannen van ongewenst geluid kan ook helpen om stress te verminderen. Als mensen duidelijk kunnen horen wat er gezegd wordt, raken ze minder snel geïrriteerd en gefrustreerd omdat ze niet kunnen verstaan wat er gebeurt.

EEN GASTVRIJE OMGEVING

Als je een kantoor of restaurant binnenloopt en wordt overvallen door een muur van lawaai, kan dat op zijn zachtst gezegd afstotend zijn. Minder lawaai zorgt voor een meer gastvrije en aangename omgeving. Het personeel kan de vragen van klanten duidelijk horen en klanten kunnen gesprekken voeren op een aangenaam niveau. Dit kan als voordeel hebben dat klanten langer blijven en bijgevolg meer geld uitgeven.

VERBETERDE PRODUCTIVITEIT

In kantoren kan een ruimte zonder overmatig lawaai zorgen voor een hogere productiviteit. Het personeel kan klanten aan de telefoon beter horen en vergaderruimtes kunnen worden gebruikt zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over het uitlekken van vertrouwelijke informatie.

VERBETERDE VEILIGHEID

In ruimtes waar veel lawaaiige apparatuur staat, zoals werkplaatsen of zelfs computerruimtes, kan het verminderen van lawaai ook de veiligheid op de werkplek verbeteren. Het maakt het voor werknemers gemakkelijk om duidelijk te communiceren en helpt afleidingen te elimineren die tot ongelukken kunnen leiden.

Lees ook: 5 Voordelen van welzijnsprogramma’s