6 stappenplan voor diamond painting

Diamond painting is een relatief nieuwe kunstvorm waarbij het beeld wordt opgesplitst in patronen, die sterk lijken op kruissteek. Kleine, glanzende tegels worden vervolgens op doek aangebracht om het patroon te maken.

De tegels die vaak worden genoemd strass of boren, zijn kleur afgestemd op de DMC-draadkleuren en zijn 2,5 mm groot. De ene zijde van de tegel is vlak en wordt op het doek geplakt, de andere zijde is 5D, waardoor het ontwerp een sprankelende afwerking krijgt.

Diamond painting is een geweldige creatieve uitlaatklep en is zeer eenvoudig te doen. Voor iedereen die een kruissteek heeft gemaakt, zal diamond painting een leuk alternatief zijn.

Hieronder volgen 6 stappen voor het maken van een diamond painting.

Benodigdheden

Pak de benodigdheden van jouw kit uit, inclusief het patroon, het gerasterde canvas, voldoende tegels en het gereedschap.

Opslag

Elk van de kleuren voor de tegels komt in pakjes van ongeveer 200 stuks. Bewaar elk van de kleuren in een bakje waarop het kleurnummer duidelijk is aangegeven.

Pennenbakje

Trek de plastic laag terug van de lijm en druk het uiteinde van het gereedschap voor de diamond painting pen erin. Dit helpt de tegels te plakken om ze op te rapen.

Tegels of boren

Kies om te beginnen een symbool en plaats volgens de kleurenkaart op jouw patronen enkele boren in het plastic bakje. Schud het een beetje zodat de 5D kant naar boven gericht is.

Plakkerig doek

Trek het beschermfolie terug van het doek en begin de tegels volgens het patroon op het doek te plakken tot ze klaar zijn.

Hang aan de muur

Als je klaar bent, leg er dan wat zware boeken op om er zeker van te zijn dat alle tegels stevig op hun plaats zitten en laat ze dan inlijsten om aan je muur te hangen.

Lees ook: De meest voorkomende Nederlandse uitkeringen & vergoedingen