De voor- en nadelen van Webapps

De toename van het gebruik van mobiel internet is revolutionair. Wereldwijd zijn er 5,135 miljard unieke mobiele apparaatgebruikers (68% penetratie) naast 4,021 miljard internetgebruikers (53% penetratie).

Deze statistieken ondersteunen het idee dat de ontwikkeling van web- en mobiele apps de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Denk er eens over na, hoeveel mensen kent u die geen smartphone hebben met apps of een internetbrowser geïnstalleerd…?

Wil je een goedkope app laten maken? Klik dan hier.

Nu we hebben vastgesteld waarom webapps zo populair zijn (klik hier voor meer informatie over webapps), zullen we in deze blog de voor- en nadelen van zakelijke app-ontwikkeling evalueren.

Ik heb web apps gebruikt, maar waarom zou ik er een voor mijn bedrijf willen?

U zult merken dat er behoefte is aan meer en meer mobiele respons- en webgebaseerde systemen. Deze trend zal alleen maar toenemen met de groeiende trend in de beschikbaarheid van mobiele apparaten. We weten dat uw bedrijf en uw medewerkers door uw systemen mobiel te gebruiken altijd meer flexibiliteit en veiligheid nodig zullen hebben.

Van grote bedrijven tot KMO’s, bedrijven erkennen dat het personeel flexibel moet kunnen werken. Of het nu gaat om werken op locatie, thuiswerken of zelfs werken op kantoor op een mobiel apparaat, een webapplicatie heeft de mogelijkheid om de oplossing te bieden waar u naar op zoek bent. Er zijn veel meer voordelen aan een web-based systeem dan het laten werken van uw personeel vanaf verschillende locaties…

Voordelen van Web Apps:

Een betere gebruikerservaring – Met een responsief ontwerp is het een stuk eenvoudiger en goedkoper om een webgebaseerd systeem gebruikersvriendelijk te maken over meerdere platformen en verschillende schermafmetingen.

Flexibele toegang – Werknemers kunnen overal werken met internettoegang.

Client Secure Login – Maak indruk op klanten met een modern webportaal en verbeter de klantenservice met geautomatiseerde processen.

Eenvoudige installatie – Het duurt een paar minuten om een nieuwe gebruiker in te stellen; geef een URL, gebruikersnaam en wachtwoord op en ze zijn weg.

Altijd up-to-date – Omdat iedereen toegang heeft tot dezelfde versie van de webapplicatie via een URL, hebben ze altijd toegang tot de meest actuele versie van de software.

Opslagverhoging – Met de beschikbaarheid van de cloud is de opslagruimte vrijwel oneindig.

Helaas zijn er ook nadelen aan webapps…

Een webapplicatie is misschien niet voor elk bedrijf geschikt. Als u het systeem slechts in één kantoor gebruikt, en een onbetrouwbare of trage internettoegang hebt, dan is een webapplicatie misschien niet de juiste technische investering voor uw bedrijf. Hoewel het aannemen van digitale transformatie de sleutel is tot het voortbestaan van veel bedrijven, is het de moeite waard om zowel de voors en tegens van de ontwikkeling af te wegen alvorens een investering te doen.

Nadelen van web apps:

Internet afhankelijkheid – Hoewel 4G & Wi-Fi internettoegang op veel locaties beschikbaar is, zult u niet in staat zijn om toegang te krijgen tot uw webapplicatie als u toevallig verbinding verliest.

Beveiliging – Hoewel veel zakenmensen denken dat data minder veilig is in een cloudomgeving, verschillen we van mening… Er zijn manieren waarop u het risico op een data-inbreuk kunt verminderen, zoals SSL-handhaving voor een veilige HTTPS-toegang tot uw app.

Verminderde snelheid – Het is waarschijnlijk dat een webapplicatie iets langzamer werkt dan een webapplicatie die lokaal op een server wordt gehost.

Browserondersteuning – Helaas gebruiken we niet allemaal dezelfde browser. Dit betekent dat u er tijdens de ontwikkeling voor moet zorgen dat uw app in verschillende browsers wordt ondersteund.

Lees ook: Welke smeermiddel moet ik gebruiken?