Een uitgebreide gids voor 5D diamond painting kits

Diamond painting is een kalmerende hobby die al snel is uitgegroeid tot het nieuwste trending craft project. Het is een relatief nieuwe kunstvorm die gebaseerd is op een eeuwenoude praktijk van rijnsteen/parelschilderijen. 5D Diamond Painting maakt gebruik van technologie om beelden op te splitsen in patronen, en het is vergelijkbaar met kruissteek. Kleine, glanzende diamanten (kralen/boringen) worden op een kleverig doek aangebracht om een kunstwerk te creëren!

Strass steentjes die vaak diamanten of boren worden genoemd, zijn afgestemd op een gecodeerde DMC-kleurcode en zijn 2,5 mm groot. Veelzijdige en extreem glanzende hoeken zorgen voor een ongelofelijke schittering wanneer ze vanuit verschillende hoeken worden bekeken. De twee belangrijkste vormen zijn rond en vierkant, maar er zijn verschillende speciale vormen die worden gebruikt om bepaalde schilderijen te accentueren. De onderkant van elke diamant is plat en gemaakt om op het doek te worden geplakt. Diamanten (strass) zijn ofwel ondoorzichtig met glanzende oppervlakken (facetten) of doorschijnend (ze worden kristallen genoemd, maar zijn niet gemaakt van kristal) waardoor het licht door elke diamant kan schijnen. Terwijl de ondoorzichtige variant populairder is, winnen de doorschijnende kristal-gem stijl schilderijen aan populariteit! Daarnaast zijn er schilderijen die zijn voorzien van “speciale” edelstenen die een breed scala aan vormen en maten, vaak gebruikt om het schilderij te accentueren.

Elke kit wordt geleverd met een verscheidenheid aan gereedschappen (afhankelijk van het bedrijf waar je koopt). Deze toolkits bevatten vaak een sorteerbakje, een pincet, een pennenbakje, zakjes, en een wax pad (gebruikt om de diamanten licht tegen het gereedschap zelf aan te houden). Terwijl sommige bedrijven de meeste van de bovengenoemde items bevatten, variëren ze, Het goede nieuws is dat de tools lang meegaan, dus als je een kit koopt die niet een van deze items bevat zul je waarschijnlijk al wat liggend rond hebben van vorige kits. De meeste kits bevatten een “diamant legende” blad dat de vorm/kleur/opzet van de boren vermeldt.

Daar stopt het niet bij voor gereedschap! Er is een breed scala aan speciale gereedschappen waar veel ambachtslieden de voorkeur aan geven. Hoewel ze niet nodig zijn, kunnen ze zorgen voor extra comfort, snelheid en gemoedsrust.

Er zijn vele soorten 5D kits om uit te kiezen, maar er zijn 3 populaire types. Deelboren, volle boren en multi-panel kits.

  • Deelboren kit
    Diamanten die slechts een deel van het schilderij bedekken.
  • Volle boren kit
    Diamanten die het hele schilderij bedekken.
  • Multi-panel kit
    Gedeeltelijke OF volledige boorwerken die meer dan één schilderij bevatten om het laatste stuk te voltooien.

Terwijl de kleinere maten goedkoper zijn, en meer beginner vriendelijk, zul je waarschijnlijk een groter formaat willen kiezen voor meer detail. Als je eenmaal een groter formaat schilderij hebt gemaakt, zul je het erg moeilijk hebben om terug te gaan naar de kleinere keuzes!

Een van de ware geneugten van het schilderen met diamanten is dat je prachtige kunstwerken maakt terwijl je je lichaam en geest koestert. Je creëert een prachtig kunstwerk (vaak als een geschenk) dat je geest blijft kalmeren, verlichten en laten groeien naarmate je vordert. Paint by Diamonds is als een puzzel, kleurboek, bedazzle, woordzoeker, en meditatie sessie allemaal gerold in één hobby!

Lees ook: Is het kopen of leasen van een bestelwagen beter?