Hoe moet je je kleden tijdens het vissen?

Ze zeggen dat een slechte visdag beter is dan een geweldige dag op het werk en niets is meer waar. Vissen is een prachtige manier om te ontspannen en is een sport waar iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring, aan mee kan doen. Het mooie aan vissen is dat er geen regels zijn en dat je vrij veel gebruik kunt maken van wat je wilt als aas en dat je je lijn kunt gooien waar er water is. Maar als je het meeste uit je visexpedities wilt halen, zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je op je volgende visavontuur gaat.

Terwijl elke kleding zal doen als het gaat om de visserij, kun je je visserij-ervaring te verbeteren door het kleden op de volgende manieren:

Shirt

Eén woord hier; lichtgewicht. Je moet altijd licht gekleurde shirts dragen die gemaakt zijn van een ademende stof, want als de zon ondergaat, weet je het. Er zijn eigenlijk ‘visshirts’ die met korte mouwen zijn voorzien van een knoopsluiting en aan de achterkant een puinhoop voering en een klep die opengaat, zodat de lucht zich naar binnen kan haasten en je kan afkoelen. Als je die route niet wilt volgen, dan is een comfortabel wit katoenen ondershirt altijd de oplossing. Als het ’s morgens koud is als je vertrekt, pak dan een goed oud flanellen overhemd om over je t-shirt te dragen, want dit houdt je lekker warm, maar zorgt er ook voor dat je het snel kunt laten vallen als de zon het begint op te warmen. Klik hier voor meer karper kleding.

Broek

Ook hier wil je weer licht van gewicht worden. Draag een cargo shorts als je het eraf kunt trekken, maar als dat niet lukt, zorg dan voor een goede cargo broek. De cargo broek zal niet alleen licht van gewicht zijn, maar de extra vakken zorgen ook voor veel bergruimte voor zaken als een tang en extra uitrusting. Het dragen van een jeans is ook goed te doen, maar denk eraan dat denim geen zweet zal afvoeren zoals een lichtere stof dat doet, maar het zal het absorberen en kan je eerder oncomfortabel maken.

Lees ook: Voordelen van BTW voor kleine ondernemingen