Is gekoeld voedsel slecht voor de gezondheid?

De koelkast kan worden beschouwd als een van de grootste technologische ontwikkelingen van deze tijd. Op koelkastaanbiedingen.nl kan je de laatste modellen voor de beste prijzen bekijken. Door de drukke agenda’s is het nu heel gemakkelijk om eten te koken en het te koelen, omdat het niet bederft. Ook sommige mensen gaan zelfs voor de maaltijd prepping. Maaltijdbereiding is gewoon maaltijden van tevoren bereiden en ze dan bewaren. Sommige mensen koken ook voedsel in grote porties en slaan het dan op in de koelkast omdat het hun werk vereenvoudigt. Vroeger, toen er nog geen koelkasten waren, kochten de mensen vers, kookten ze vers en als er dan nog wat eten over was, gooiden ze dat weg of deelden ze het met andere mensen.

Het eten van te veel restjes kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Overgebleven voedsel kan drie tot vier dagen in de koelkast worden bewaard. Maar zorg ervoor dat je ze binnen die tijd opeet. Als het voedsel langer wordt bewaard en daarna wordt opgegeten, kan het zijn voedingswaarde verliezen. Het kan ook leiden tot problemen zoals voedselvergiftiging of indigestie. Als je denkt dat je de restjes niet binnen drie tot vier dagen kunt opeten, is invriezen direct na het koken een betere optie.

Houd deze dingen in gedachten wanneer je de volgende keer jouw voedsel bewaard:

  • Wanneer je ongekookt voedsel koopt, zoals rauwe groenten en fruit, kip en vlees of zelfs kwark, zorg er dan voor dat je het voedsel goed wast. Zorg ervoor dat je het voedsel goed schoonmaakt voordat je het in de koelkast bewaart.
  • Misschien weet men dit niet, maar eiwitten hebben de neiging om snel besmet of bedorven te raken in vergelijking met ander voedsel. Dus eiwitten zoals melk, eieren, kip, vlees en kaas moeten altijd goed bewaard worden. Zo blijft het voedsel vers en behoudt het zijn voedingswaarde.
  • Stel altijd de juiste temperatuur in wanneer je voedsel bewaart. Voor vlees moet de ideale temperatuur 4-5 graden Celsius zijn.
  • Ook wanneer je gekookt voedsel in de koelkast bewaart, moet je ervoor zorgen dat het voedsel eerst afkoelt en vervolgens in de koelkast wordt bewaard. Sommige mensen koken voedsel ’s morgens en bewaren het dan ’s avonds in de koelkast nadat het is afgekoeld. Dit moet worden vermeden
  • Bij het invriezen van vlees en kip komt een heel proces kijken. Let goed op waar je het koopt, hoe het dier werd gehouden en bewaar het dan bij de juiste temperatuur

Lees ook: Wat zijn de goede kanten van tv kijken?