Is het kopen of leasen van een bestelwagen beter?

Kies ervoor om te kopen en neem de financiële klap en de volledige eigendom verantwoordelijkheid (onderhoud, reparatiekosten en afschrijvingskosten zijn allemaal van jou). Kopen bespaart je geld op de lange termijn, dus als je bedrijf zich de kosten kan veroorloven, ga er dan voor.

Leasing daarentegen spreidt de betalingen over de tijd, waardoor alle extra servicekosten worden verminderd. De optie neemt het risico weg dat verbonden is aan het bezit van een bedrijfswagen.

Renault Trafic Occasions moedigt bedrijfseigenaren aan om hun kaspositie te herzien, en als het bedrijf zich een nieuwe bestelwagen kan veroorloven, is dat misschien wel de beste optie voor jou. Flauw vermoeden – misschien is een lease-overeenkomst de beste manier om te gaan.

Lease betaling, meestal lager dan het kopen van contant geld!

Het huren van een busje is goedkoper dan het kopen van een busje. Waarom?

  • De afschrijving van auto’s gaat in waarde omlaag zodra je het van de kavel af rijdt en blijft met de leeftijd en het gebruik van elke dag afschrijven. Leasekosten dekken een deel van het voertuig onder jouw gebruik dat inclusief de afschrijving.
  • Het nemen van een lening om een nieuwe bestelwagen te kopen is nog steeds duur, gezien de volledige kosten, inclusief financieringskosten, omzetbelasting, verzekering vermeden met een leaseovereenkomst.
  • Een inruil voor een andere auto is goedkoper, maar kan leiden tot hogere betalingen dan de lease-optie, zelfs als je een langlopende lening krijgt. Krijg een pakket dat geen kilometerbeperking bevat, aangezien de meeste bedrijven een flinke last opleggen als je aan het einde van de leaseperiode de kilometerbeperking overschrijdt.

Leasen is veel beter dan kopen wanneer men de kosten in ogenschouw neemt. Hier zijn de voordelen, niet in het minst de vaste huurprijs:

  • Geen onderhoudskosten door afschrijving. De meeste lease pakketten zijn inclusief onderhoud en pechverhelping, waardoor gebruikers meer besparen op de totale kosten.
  • Elk jaar wordt er met plezier in een nieuwe bestelwagen gereden, aan het einde van de huurperiode wordt de oude bestelwagen teruggebracht en neemt hij een nieuwe bestelwagen op een nieuwe overeenkomst.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een bestelwagen?

De aankoop van een nieuwe of gebruikte bestelwagen is tot op zekere hoogte een uitstekende optie. Kopen biedt de beste waarde, wanneer je onderhandelt over een betere deal met contant geld in de hand, zul je waarschijnlijk de prijs laten zakken en de beste deal krijgen. Het kopen van een bestelwagen is de beste optie voor een inruil en bespaar je nog meer op je nieuwe bestelwagen.

Lees ook: De top 4 dingen om naar te kijken bij het kiezen van huidverzorgingsproducten