Tips om jouw rekruteringscarrière een kick-start te geven

Je hebt net een nieuwe baan gevonden in recruitment. Gefeliciteerd met het begin van een uiterst leuke en lonende carrière. Natuurlijk zul je onderweg een aantal uitdagingen tegenkomen, en het is niet altijd gemakkelijk om je te onderscheiden van de concurrentie. Met duizenden recruiters die proberen de meest getalenteerde kandidaten voor hun klanten te vinden, is het nog nooit zo belangrijk geweest om de beste service te bieden om succesvol te zijn.

Ondanks de uitdagingen van een competitieve industrie, zijn er tal van eenvoudige dingen die je kunt doen om jezelf te helpen onderscheiden van de massa aan het begin van je carrière. Hier zijn enkele tips waarmee je je carrière in als recruiter sales consultant een vliegende start kunt geven:

Word een specialist

Ontwikkel jezelf tot een specialist binnen je eigen vakgebied en blijf bouwen aan je kennis ervan. Op die manier kun je de behoeften van je klanten echt begrijpen en hen helpen de beste kandidaten te vinden.

Actief luisteren

In het begin van je recruitmentcarrière zul je veel nieuwe uitdagingen en ervaringen tegenkomen die je uit je comfortzone kunnen duwen. Maar vergeet niet dat er altijd iemand met ervaring om je heen zal zijn. Neem alle advies en hulp aan die je kunt krijgen, leer de beste praktijken, stel vragen en luister.

Actief luisteren is een van de belangrijkste vaardigheden in rekrutering. Er zijn veel recruiters die hun boodschap proberen te verspreiden, dus je kunt jezelf echt onderscheiden door goed te luisteren naar je klanten en kandidaten om echt te begrijpen waar ze naar op zoek zijn.

Positief blijven

Recruitment is mensenwerk, dus soms zijn er factoren die van invloed kunnen zijn op een vacature die je niet meteen opmerkt. De sleutel tot het omgaan met deze teleurstellende situaties is ze te behandelen als een kans om te leren en te reflecteren. Gebruik die ervaringen om hetzelfde resultaat in de toekomst te vermijden.

Bouw solide werkrelaties op

Door benaderbaar en efficiënt te zijn, en een oprecht verlangen te hebben om klanten te helpen, kun je langdurige werkrelaties met hen aangaan. Dit leidt vaak tot doorverwijzingen en aanbevelingen met nieuwe zakelijke kansen.

Als je een goede service biedt aan de kandidaten die  je plaatst en met hen blijft netwerken nadat ze zijn begonnen, zullen ze aan je denken wanneer ze nieuwe mensen zoeken om hun team te versterken. Die relaties maken het vinden van nieuwe zaken veel gemakkelijker.

Lees ook: 3 Voordelen van een eventmanagementbureau