Tips voor het reizen van/naar Nederlandse luchthavens

Als je met het vliegtuig naar Nederland reist, heb je grote kans dat je op Amsterdam Airport Schiphol of Den Haag Rotterdam Airport vliegt. Met meer dan 64 miljoen bezoekers per jaar zijn deze twee luchthavens twee van de grootste van Europa.

Tips voor reizen naar de luchthaven

Reizen naar een onbekende luchthaven roept vaak vragen op. Met onze reistips kun je je goed voorbereiden op jouw reis. Zo bespaar je tijd, geld en reis je ook nog eens comfortabeler.

Reizen van en naar Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Vanuit de hele wereld zijn er directe vliegverbindingen beschikbaar.

Als je aankomt op Amsterdam Airport Schiphol begint jouw reis in Nederland. Je volgt eerst de borden naar de douane en haalt eventuele bagage op. Op de schermen op de luchthaven kun je het nummer zien van de band waar jouw bagage aankomt. Meestal duurt het ongeveer 20 minuten voordat de eerste bagage op de band verschijnt.

Eenmaal door de douane begint jouw reis naar jouw bestemming.

Je komt Schiphol Plaza binnen via een van de 4 aankomstplekken. Vanaf Amsterdam Schiphol Airport of Den Haag Rotterdam Airport heb je verschillende reismogelijkheden.

Je zult een manier van reizen moeten kiezen in Nederland. Hieronder belichten we de meest populaire reismogelijkheden.

Reizen met de taxi

Je kunt kiezen voor een gewone Taxi Den Haag Rotterdam Airport, een luxe Schiphol Business Taxi, of een minibusje van Schiphol Travel Taxis. Veel taxibedrijven hebben speciale kortingstarieven naar Schiphol.

Reizen met de bus

Een van de beste manieren om naar het centrum van Amsterdam te reizen is door de Amsterdam Airport Express Bus te nemen. Deze bus brengt je in minder dan 30 minuten naar de meest populaire gebieden in Amsterdam.

Reizen met de trein

Het treinstation van de luchthaven Schiphol bevindt zich direct onder de luchthaven. Je kunt een trein nemen naar het centrum van Amsterdam.

Reizen met de auto

Amsterdam Airport is zeer goed bereikbaar met de auto. Er zijn vele uitstekende parkeermogelijkheden. Als u op Schiphol aankomt, volg je de borden naar Kort parkeren (tot 48 uur) of Lang parkeren (3 dagen+). Je vindt altijd een parkeerplaats die bij je past.

Reizen met de fiets

Schiphol is goed bereikbaar met de fiets. Er zijn uitstekende fietspaden rond de luchthaven naar de terminal, evenals drie fietsenstallingen waar je maximaal vier weken kunt parkeren. Er is GEEN fietsverhuurpunt op de luchthaven!

Lees ook: Is een VPN het waard?